Info

Festival

Dauwpop

Dauwpop is hét tofste festival in Oost Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat we hebben besloten te groeien naar een tweedaagsfestival! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding. In 2024 op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.

FAQ

Festivalinfo

Wanneer & waar is het?

31 mei + 1 juni vindt de 28e editie van Dauwpop plaats.

Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.

Navigeer naar Luttenbergerweg 31, Haarle en volg de borden wanneer je bijna in de buurt van het festivalterrein bent.

Openingstijden festivalterrein

Vrijdag 31 mei – TBA

Zaterdag 1 juni – TBA

Openingstijden campingterrein

Wanneer de camping opent lees je straks hier. Je campingticket is voor beide nachten geldig. We verkopen geen losse campingtickets per dag. Je kan zelf kiezen wanneer je arriveert en vertrekt.

Food aanbod

We hebben ons best gedaan om een breed aanbod aan food catering voor jullie samen te stellen. Zowel de overtuigde vegetariër als de bloeddorstige carnivoren onder ons komen ruim aan hun trekken. Zelfs aan de vitaminen hebben we gedacht. Ondervoed raken op Dauwpop is niet nodig. Uitdrogen is uiteraard ook niet nodig, we hebben een ruim assortiment aan (non)alcoholische dranken.

Medisch Dieet

Volg je een medisch dieet? Vul dan het formulier in zodat wij op de hoogte zijn van de situatie en zodat je speciale voeding mee naar binnen kan nemen.

Link volgt.

Accreditatie & Pers

Wil jij verslag komen doen van Dauwpop of komen fotograferen? Let goed op. We nemen alleen accreditaties in behandeling van journalisten of fotografen die in opdracht van een officieel medium langskomen voor een (foto)verslag van Dauwpop met publicatie als doel.

Na ontvangst van een aanvraag, bij voorkeur door een hoofd- of eindredacteur per medium, bekijken wij de aanvraag en mailen wij zo spoedig mogelijk een bevestiging of afwijzing.  Laat in je aanvraag weten om hoeveel personen het gaat en om welke festivaldagen.

Link volgt.

Kluisjes

Er zijn op het terrein kluisjes te huur. Je kunt hier voor de hele dag een kluis huren. Wil je vooraf al een kluisje huren voor het hele weekend dat kan straks in de aanloop naar Dauwpop toe. Een kluisje huren voor een dag doe je ter plekke op het terrein.

Werken op Dauwpop?

Dauwpop is altijd op zoek naar enthousiaste crewmembers, vrijwilligers of verenigingen die ons team willen komen versterken tijdens het festival. Lijkt het je tof om tijdens Dauwpop achter de bar te staan, munten te verkopen, te helpen met de aankleding of om de backstage-crew te komen ondersteunen? Stuur ons dan een bericht!

Kom je als vrijwilliger werken op Dauwpop, dan mag je na je shift het terrein op om te genieten van het programma en sfeer. Sluit je aan met je vereniging? Dan doet Dauwpop een bijdrage aan jullie clubkas.

Aanmelden kan via personeel@evhands.nl. Je kan je aanmelden voor 31 mei + 1 juni.

Mindervalide

Parkeren

Op vertoon van je reguliere invalide P. kaart kun je gebruik maken van de speciale invalide parkeerplaatsen die dichter bij de festivalentree liggen. We hanteren hetzelfde tarief als op de reguliere parkeerplaats.

Faciliteiten

Er is een speciaal toilet aanwezig voor rolstoelgebruikers bij de EHBO. Bij het Jupiler Mainstage zal er een speciale verhoging worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en/of andere mindervalide personen (vol = vol, scootmobielen niet toegestaan op het rolstoelpodium).

We proberen zoveel mogelijk van het terrein rolstoel toegankelijk te maken, maar we zijn gesitueerd in het bos dus er zijn geen garanties.

RolstoelDuwCrew
Voorgaande jaren vond je op ons terrein de crew van The Big Bulls Rugby Club uit Almelo. Ze zijn herkenbaar aan hun wedstrijdshirt en staan voor je klaar bij de entree en het rolstoelpodium.

Ticketinfo

Junior Tickets

Dit jaar zijn er voor zowel 31 mei + 1 juni een beperkt aantal junior tickets beschikbaar. Dit ticket is geldig voor een bezoeker met een leeftijd van 12 jaar of jonger. Een bezoeker met een junior ticket kan alleen naar het festival onder begeleiding van een bezoeker met een regulier festivalticket.

Campingticket

Een campingticket is alleen geldig in combinatie met een festivalticket. Voor meer info over de camping zie het kopje ‘Camping’. Je hebt te alle tijde toegang tot de camping met een campingticket. Een campingticket is zowel 31 mei als 1 juni geldig.

Een ticket voor de camping kost €30 (excl. servicekosten) en is te koop in de ticketshop. Je campingticket is alleen gelding i.c.m. een Dauwpop festivalticket. Een ticket is geldig voor één persoon en dus niet voor één tent.

Op zondag zullen er pendelbussen van en naar NS Station Nijverdal rijden voor de mensen die reizen met het openbaar vervoer.

Parkeerticket

Een parkeerticket is geldig voor één auto. Parkeertickets kun je ook de festivaldag ook op de festivalparkeerplaats kopen. Je fiets stallen is gratis.

Busticket

Reis je van NS Station Nijverdal naar het festivalterrein en weer terug? Je koopt je pendelbusticket op het NS Station voordat je de bus instapt. Een pendelbusticket is alleen ter plaatse te koop en niet vooraf in de ticketshop.

Georganiseerde busreizen vanaf een opstapplaats in Nederland zijn te koop via onze vervoerspartner TCR Tours. Er zijn diverse opstapplaatsen in Oost-Nederland beschikbaar om je reis naar het festival te starten. De busverkoop start op een later moment.

Personaliseren

Er zal bij de entree niet worden gecontroleerd op de naam van het ticket, als je al je tickets hebt gepersonaliseerd op één naam levert dat geen problemen op bij de entree.

Ticket kwijt?

Ticket gekocht maar kun je ze niet meer vinden in je mailbox? Laat je tickets HIER opnieuw versturen via onze ticketpartij Paylogic! Een spelfout gemaakt in je e-mailadres ? Laat het ons dan weten via info@dauwpop.nl. Dan gaan we voor je aan de slag.

Camping

Dauwpop Glamping WAUD

Dauwpop biedt ook een assortiment aan luxe vooropgezette tenten aan die je als festivalganger kunt huren tijdens je bezoek aan het festival. Check de camping pagina via de Dauwpop-website.

Tent

Om veiligheidsredenen is een tent met een maximale grootte van 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter) toegestaan. Het maximaal aantal personen per tent bedraagt 1 persoon per 2 m2. Bijvoorbeeld: in een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Camper / Caravan

Uiteraard zijn (RDW gekeurde) campers toegestaan. Andere voertuigen (ook caravans en vouwwagens) zijn niet toegestaan. Je auto moet dus op de parkeerplaats blijven.

Faciliteiten

De Dauwpop Glamping heeft een campingcafe waar je terecht kunt voor een hapje & drankje of in de ochtend voor je ontbijt. Na het festival nog even afpilsen? Dat doe je ook in het campingcafe. De camping beschikt ook over enkele stroompunten om je mobiele telefoon op te laden. Op de camping zijn voldoende toiletten en douches aanwezig.

Toegangsleeftijd

Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar op de camping. Bij twijfel kan er naar legitimatie worden gevraagd. Personen onder de 16 jaar hebben alleen toegang tot het campingterrein onder begeleiding van een volwassene.

Eten & drank

Elke bezoeker mag een 1½ liter (plastic) fles/pak frisdrank/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Er is een campingwinkel aanwezig waar je eten en drinken kan halen, dus vers ontbijt is in de ochtend is aanwezig.

Stroom

Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan. Campers voorzien van zonnepanelen zijn uiteraard geen probleem. We leveren wel centrale stroompunten om je mobiele telefoon op te laden.

Huisraad en huishoudelijke apparaten

Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen, maar neem deze dan ook weer mee naar huis. Bankstellen, huismeubels, pallets en huishoudelijke apparatuur e.d. zijn niet toegestaan.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.

Open vuren en barbecues zijn niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven enz. Gasflessen en gasinstallaties zijn ook niet toegestaan (ook in campers niet). In de avond zorgen wij voor een gezellig kampvuur om samen nog een drankje na het festival te doen.

Vragen & Suggesties

Op de camping zullen 24 uur per dag beveiligers of campingburgermeesters aanwezig zijn die je met liefde zullen helpen. Houd de camping schoon en val elkaar niet lastig met lawaai, muziek of andere ongein. Vooraf vragen? Stuur dan even een mailtje naar info@dauwpop.nl.

Vervoer

Auto


Besluit je met de auto te komen, volg dan de borden naar Hellendoorn. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn zullen speciale Dauwpop routebordjes je naar het festivalterrein loodsen. Er is direct naast het terrein voldoende parkeermogelijkheid.

Je kunt in de voorverkoop al een parkeerkaart kopen (€15 excl. servicekosten) die bij de ingang van het parkeerterrein wordt gescand. Met een aantal voordelen: het gaat een stuk sneller dan contant betalen, je parkeert dichterbij dan mensen zonder parkeerticket en het is goedkoper, want aan de deur is een parkeerticket duurder.

Heb je een navigatiesysteem? Vul dan postcode 7448 RN Haarle in of als adres Luttenbergerweg 31, Haarle gemeente Hellendoorn’. Eenmaal in de buurt van Hellendoorn volg je dan gewoon de speciale festivalborden.

Fiets

Voor fietsers zijn er speciale parkeergelegenheden waar je jouw fiets gratis kunt stallen. Volg de borden en de aanwijzingen van de parkeercrew.

Kiss & Ride

Kiss ’n Ride
Er zullen speciale uit- en instapplekken gemaakt worden waar taxi’s hun klanten kunnen laten uitstappen. Ook mensen die iemand brengen of ophalen kunnen hier hun ‘lading’ het beste ‘droppen’. Deze plek wordt aangegeven als Kiss ’n Ride (halen & brengen). Volg gewoon de speciale borden en alles wijst zich vanzelf.

 

Busvervoer

Reis je van NS Station Nijverdal naar het festivalterrein en weer terug? Je koopt je pendelbusticket op het NS Station voordat je de bus instapt. Een pendelbusticket is alleen ter plaatse te koop en niet vooraf in de ticketshop.

Georganiseerde busreizen vanaf een opstapplaats in Nederland zijn te koop via onze vervoerspartner TCR Tours. Er zijn diverse opstapplaatsen in Oost-Nederland beschikbaar om je reis naar het festival te starten. Je ticket koop je HIER (KLIK!).

Op zondag 4 juni rijdt er tussen 09.00 – 13.00 een pendelbus van TCR tussen Dauwpop camping WAUD en het NS Station in Nijverdal. Een ticket kost €10.

Overige Info

Huisregels

Er mag veel op Dauwpop, maar om het voor iedereen leuk te houden, dient iedereen zich aan het volgende te houden:

Algemene huisregels

 • Bij twijfel over leeftijd wordt er gevraagd naar legitimatie. Dit i.v.m drank en sigaretten verkoop.
 • Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen op het festivalterrein. Bij de ingang zal dit in beslag worden genomen. Er is -tegen betaling- volop eten & drinken verkrijgbaar op het festivalterrein. Heb je een allergie of wil je medicatie mee het terrein opnemen. Stuur ons vooraf een mail op info@dauwpop.nl.
 • Parkeer op de aangegeven terreinen. Bezoekers die elders parkeren zullen worden weggesleept.
 • Het is niet toegestaan te kamperen of te overnachten op de parkeerterreinen van Dauwpop en de daarom liggende weilanden, zandwegen etc. Dit is alleen toegestaan op de officiële camping.
 • Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenemententerrein: film- en andere professionele opnameapparatuur, alcoholhoudende dranken, harddrugs, softdrugs in grotere hoeveelheid dan wettelijk gedoogd, glaswerk, blik, plastic flessen,(vuur)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen (waaronder selfiesticks). Kleine camera’s en amateur-apparatuur (bijv. GoPro) is o.v.b. toegestaan.
 • Op en rondom het Dauwpopterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen.
 • De organisatie kan personen de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein. Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan.
 • Bezoekers worden verzocht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van o.a. beveiligers/bewakingspersoneel.
 • Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 • Bij enkele shows kan/zal vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows is op eigen risico.
 • Bedreigingen, vernielingen, beschadiging, mishandeling, intimidatie, agressie, discriminatie, racisme en ongewenste intimiteiten zijn verboden op straffe van verwijdering.
 • De muziek- en festivalwereld moet een veilige plek zijn voor iedereen. Op, voor of achter het podium. Voor artiesten, voor medewerkers en voor het publiek.
 • Je koopt nooit een ticket voor een specifieke act. Je koopt een Festivalticket voor de gehele festivaldag. We nemen geen tickets retour op basis van een geannuleerde act.

Toiletten
Voor het gebruik van de spoeltoiletten en chemische toiletten heb je geen wc-bandje nodig. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk.

Schade/Diefstal
De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schades ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt ook o.a. diefstal /
vermissing verstaan.

Fotografie
Tijdens het evenement worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Flyeren
Flyeren op en rondom het festival is verboden (Algemene Plaatselijke Verordening). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie. Maar collega organisaties zijn van harte welkom om posters op te hangen. Vooraf graag even melden. Voor banners geldt een andere regeling. Gelieve contact op te nemen met de organisatie.

Lachgas
Lachgas is per wet niet verboden, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dauwpop is een afgesloten terrein met haar eigen huisregels. In overleg met de vergunningverlener staat in onze huisregels dat lachgas niet toegestaan is op het Dauwpop terrein.

Treft de security lachgas aan bij de visitatie, zal dit in beslag worden genomen.
Heeft iemand meerdere houders met lachgas bij zich, met het kennelijke oogmerk deze te verhandelen, zal worden opgetreden in het kader van de Warenwet. Overtreders worden overgedragen aan de politie.
Kolven
Tijdens het festival kan je bij de EHBO terecht om te kolven. Er zal ook een koelkast aanwezig zijn.
Alcoholgebruik

De leeftijd van de bezoekers van Dauwpop varieert gemiddeld tussen de 10 en 50 jaar. In principe houden we bij Dauwpop geen minimumleeftijd aan dus zijn er ook bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Vanwege de verscherpte wetgeving moet iedereen in de leeftijd 18 – 25 jaar een stempel halen, waardoor het (bar)personeel kan zien dat zij alcohol mogen bestellen. Deze stempel krijg je (op vertoon van legitimatie!) bij de visitatiepoortjes of infostand, vlak na binnenkomst. We moeten streng zijn, dus geen stempel = geen alcohol.

Roken

Het is op Dauwpop niet toegestaan om te roken in BUD Mainstage, The Barn, King King, BEUK en alle overige overdekte plekken. Mocht je het toch nodig vinden om te roken: doe ons en andere bezoekers een plezier en rook alleen in de buitenlucht! Mensen die het toch nodig vinden om ‘binnen’ te roken kunnen door de beveiliging worden verwijderd uit de tent en bij herhaardelijk overtreding van het festivalterrein.

Duurzaamheid

Duurzaamheid op Dauwpop

Dauwpop is dit jaar bezig met het thema duurzaamheid, voorgaande jaren heeft Dauwpop onbewust meer aan duurzaamheid gedaan dan het zelf door had. Daarom hebben wij een aantal wist je datjes over duurzaamheid op Dauwpop onder elkaar gezet.

Wist je dat?

 • Je als bezoeker op Dauwpop op een duurzame manier naar het toilet gaat? Je boodschap wordt gespoeld met grondwater, opgeslagen en afgevoerd naar de waterzuivering.
 • Dauwpop haar decoratiestukken recyclet? Het kan maar zo zijn dat jij tegen hetzelfde podium aankijkt als voorgaande jaren, maar heeft deze een nieuw likje verf gekregen.
 • De doppen van flesjes achter de bar worden ingezameld? Deze doppen worden gedoneerd aan stichting KNGF Geleidenhond. Voor de verzamelde doppen krijgt KNGF Geleidenhond een vergoeding waarmee zij honden kunnen opleiden om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking meer zelfstandigheid krijgen.
 • Jij je steentje kunt bijdragen?! Help Dauwpop en gooi je beker in de prullenbak in plaats van op de grond! Of laat je ticket op je mobiel zien, in plaats van een uitgeprinte ticket.

KOM JE BIJ ONS SLAPEN?